fejléckép

Gyakran ismételt kérdések


Hogyan történik a pontszámítás a kvízjátékban?

A gyűjteményedbe került bélyegekkel pontokat gyűjtesz. A bélyeggyűjtő kvízjátékban a pontszámítás módszere megegyezik a bélyeggyűjtő társasjáték pontszámítási módszerével:

  • a nem teljes bélyegsorozatok minden megszerzett bélyege 10-10 pontot,
  • a teljes bélyegsorozatok (ahol a kigyűjtöttség 100%) bélyegei 20-20 pontot érnek,
  • meghívással is szerezhetsz pontokat: hívd meg barátaidat a kvízjátékba és az általuk gyűjtött pontokat az első héten Te is megkapod.


Pontszámítás

 

Nem kaptam jelszót a regisztrációkor

A kiküldött levelek sokszor a Spam/Levélszemét mappában landolnak. Kérjük ellenőrizd a mappát.
Ha ott sem találod a jelszót tartalmazó emailt, akkor a Belépés-nél kattints az „elfelejtett jelszó”-ra és újat küld a rendszer. Persze ez is érkezhet a Spam/Levélszemét mappába, ezért ellenőrizd azt is, ha 2-3 percen belül nem kapod meg.


Miért van minden bélyegnek fekete kerete?

A bélyeg perforációja (a rece a szélén) akkor érvényesül jól, ha sötét a háttér. Ezért aztán minden bélyeget fekete háttérrel fényképeztünk.


Miért vannak fekete foltok a bélyegen?

A bélyegeket a postán le szokták bélyegezni, ezzel érvénytelenítik, hogy ne lehessen többször felhasználni. A bélyegzőlenyomat nem tűnik el, akkor is megmarad, ha a borítékról leáztattuk a bélyeget (ezeket nevezzük „levélen futott” bélyegnek – erről lesz egy kérdés is :-). Ha ilyen, „futott” bélyegem volt, akkor így tudtuk lefényképezni. Ha valamelyik bélyeg „postatiszta” állapotban volt meg, akkor nem látsz majd rajta bélyegzőfoltot (ezzel egy újabb választ árultam el…).


Az eredmények táblázatban miért ANONIM szerepel a felhasználónévnél?

Miután regisztráltál egy nevet is meg kell adjál, amivel a játékban részt veszel. Ha még nem adtál meg nevet, „ANONIM” szerepel. Nevet az adatmódosításban tudsz megadni.

Fel↑